About education

Sociale media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, maar wat is de waarde hiervan? Wij zijn actief in het onderwijs en onderzoeken samen met jongeren en ouders de (on)zin van de online wereld. Hoe jij naar sociale media kijkt, welke keuzes jij maakt en wie jij bij dit proces betrekt, dat bepaal jij. Zo ben jij dus ook in staat jouw eigen frame te vormen! Hoe? Door verbindend, innovatief en daadkrachtig te werk te gaan. 

Reviews

Iedereen werd aangemoedigd om mee te denken. Goede opbouw van de training: erg confronterend!
Leerling (VWO 5)

Wat een enorm mooie ouderavond. Waardevol. Spreekt enorm aan jullie stralende verhaal. Tip voor andere scholen!
Jurriaan Cals (ouder)

Met relevante filmpjes, goede voorbeelden en een persoonlijke toon weten jullie goed te discussie aan te gaan
Patrick Rooijakkers (docent Nederlands) 

Verbindend


Verbindend door middel van gesprek. Vragen als 'Waarom zijn wij zoveel met sociale media bezig?' en 'Welke effecten hebben sociale media op ons dagelijks leven?' komen in de gesprekken met zowel jongeren, ouders als scholen ter sprake. Door met elkaar in gesprek te gaan over ieders verschillen en overeenkomsten hierin, begrijpen we elkaar beter en groeien mensen naar elkaar toe. Daarnaast kunnen wij door onze eigen ervaringen ons goed verplaatsen in de digitale wereld, waardoor het mogelijk wordt om zowel ouders als scholen mee te nemen in de wereld van jongeren.

Innovatief


Innovatief door middel van creatieve werkvormen. Door de interactie op te zoeken aan de hand van verschillende werkvormen, dagen wij jongeren, ouders en scholen uit om na te denken over bovenstaande vragen. Met de inzet van podcastwandelingen, pitchparades en dialoogmappen zijn wij creatief om het beste in onze gesprekspartners naar boven te brengen.

Daadkrachtig


Daadkrachtig door middel van reflectie. Het uiteindelijke doel is om jongeren bewust bezig te laten zijn met hun sociale mediagebruik en hierin hun eigen keuzes te laten maken. Door jongeren aan te zetten over dit thema in gesprek te gaan en te reflecteren op henzelf, kunnen zij actief aan de slag gaan met hun eigen frames!

Podcasts